Reformierakond tahab kaotada kolm Tallinna abilinnapea kohta

BNS
Copy
Lumekoristus Tallinnas.
Lumekoristus Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon tegi 2024. aasta eelarves ettepaneku moodustada kolme ameti ning abilinnapea asemel üks linnaruumiamet, mis vähendaks nende sõnul bürokraatiat ning tagaks tõhusamad teenused.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Pärtel-Peeter Pere sõnul on uue ühendameti ettepaneku eesmärk vähendada bürokraatiat ja planeerida linna paremini.

«Liikluse, hoonete, kooli- ja lasteaiavõrku peab hakkama terviklikult planeerima praeguse kafkaliku ja bütsantsliku asjaajamise asemel,» ütles Pere. «Üks päev kaevab linnavalitsus veetorude panekuks tänava üles, pool aastat hiljem tullakse teeremonti tegema või vastupidi,» tõi Pere näite.

Praegu vastutab linnas transpordi ja tänavatööde eest Vladimir Svet, kellele allub kaks ametit, Tallinna transpordiamet ning keskkonna- ja kommunaalamet. Linnaplaneerimine on ühes linnaplaneerimise ametiga Madle Lippuse vastutada. Linnavaraameti ja vastava valdkonna eest vastutab Tiit Terik. Ametita abilinnapea ettevõtluse valdkonnas on Joosep Vimm.

Kolme ameti ning ühe ametita, ettevõtluse abilinnapea ühendamine tooks Pere hinnangul linnale aastas 7,5 miljoni euro suuruse kokkuhoiu. Ühtlasi nimetab Pere lumekoristust näitena, mida saaks niinimetatud ühendameti loomisel oluliselt paremini korraldada.

«Osa tarbetu bürokraatia alt vabanevast maksumaksja rahast tuleb viivitamata investeerida telefonimastide mobiilsideandmete alusel ühistranspordi liinivõrgu uuendamisse, et busside marsruudid kattuks inimeste tegelike liikumisvajadustega,» märkis Pere.

Ta lisas, et ametite ühendamise tulemusel saab vähendada ka linnavalitsuse liikmete arvu kolme abilinnapea võrra, kuna ühendameti eest vastutaks üks abilinnapea.

2024. aasta linnaeelarvet ning laekunud muudatusettepanekuid hääletatakse järgmisel neljapäeval, 14. detsembril, mil Tallinna linnavolikogu koguneb sel aastal viimast korda korralisele istungile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles