Gonsiori tänava üks suund avatakse autoliiklusele

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna kesklinna siseneval suunal avatakse autoliiklusele Gonsiori tänava Reimani ja Laikmaa vaheline lõik, mis oli alates aprillist seoses Vanasadama trammitee ehitustöödega suletud.

Juba varem avatud suurte ristmikega peaksid sellega paranema liikumisvõimalused kesklinnas.

Autoliiklusele avatav Gonsiori tänava Reimani ja Laikmaa tänava vaheline lõik tagab linna siseneval suunal läbipääsu Estonia puiesteele. Avatul teel kehtestatakse kiirusepiirang 30km/h. Liikluse osaline taastamine Gonsiori tänaval ei too kaasa muudatusi Tallinna ühistranspordi töös, kõik varasemad ümbersõidud jätkuvad. Gonsiori tänava linnast väljuv suund Reimani ja Laikmaa tänava vahelises lõigus on endiselt avatud vaid maakonnabusside liikumiseks.

«Saame rõõmuga tõdeda, et ehitustööd südalinna tänavatel edenevad heas tempos ning avame liiklusele järjest uusi teelõike,» ütles abilinnapea Vladimir Svet. «Kutsume linlasi kesklinna jõulumeeleolu nautima ning taasavastama enda jaoks Tallinna tänavaid, poode, kohvikuid, meelelahutusasutusi ja kõike muud, kuhu liikluspiirangute ajal polnud nii lihtne jõuda.»

Oktoobris lõppes Jõe ja Pronksi tänava rekonstrueerimine ja liiklusele avati Narva mnt–Jõe–Pronksi ristmik ning Narva mnt–Laikmaa–Hobujaama ristmik piki Narva maanteed, ent Hobujaama ja Laikmaa tänavad avatakse järgmise aasta lõpus. Eelmise kuu lõpust on juba liigeldavad ka Gonsiori-Maneeži ja Gonsiori-Reimani ristumised ning taastatud Reimani tänava statsionaarne liikluskorraldus. Liiklus on avatud ka Ahtri tänava põhjapoolsel harul. Liiklusolukord on paranenud ka sadama piirkonnas: eelmisel nädalal avati osaliselt liiklus Logi tänava Rumbi tänava ja Sadama tänava vahelisel lõigul ning taastati Sadama tänava ja Kursi tänava tavapärane liikluskorraldus. Oktoobrist on liiklusele avatud Põhja puiestee ja Kursi tänava ristmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles