TABEL Olukorrast tervishoius: teame, kuhu raha panna, aga kust seda võtta, veel mitte (12)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Tervishoiu tulevik on minister Riina Sikkuti hinnangul tume, kui aasta-paariga sinna lisaraha ei leita, ent mille arvelt see tuleb, peaks otsima valitsuses ühiselt.
Tervishoiu tulevik on minister Riina Sikkuti hinnangul tume, kui aasta-paariga sinna lisaraha ei leita, ent mille arvelt see tuleb, peaks otsima valitsuses ühiselt. Foto: Tairo Lutter

Valitsuse erakorraline tugi tervisekassale kaob, kuid terviseminister Riina Sikkut (SDE) seisab lõhkise küna ees, sest kokku hoida pole tema sõnul eriti kusagilt. Rahandusminister Mart Võrklaev (RE) on mõista andnud, et järgmiseks aastaks laenu või maksutõusuga kaetud kulusid riigieelarvesse lisada ei saa.

Pikema plaani kokkuleppimist, mis ei laseks ravijärjekordadel edasi venida, võib aga segama hakata sügav majanduslangus.

Sikkut ja Võrklaev kuuluvad mõlemad tervisekassa nõukogusse, mistõttu on nad hästi kursis, et tuleval aastal kaob seal sissetulekute realt 131 miljoni eurone koroonaaegne toetus. Tekkivat auku ei aita lappida ka riigieelarvest pensionäride eest tervisekassale antav lisaraha, sest juba mullu saavutas see oma lae – 13 protsenti alampalgalt iga mittetöötava pensionäri kohta.

Sikkut tahab tervisekassale raha juurde. «Neljapäeval, või kui päevakorda ei mahu, siis 21. detsembril loodan tuua tervisekassa rahapuuduse valitsuskabinetis arutlusele,» ütles ta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles