REPORTAAŽ Matsakas Mari aitab, kui reovee kaev täitub ja hais muutub talumatuks

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Liivar Treieri tööpäeva algus Tõrvandis, kus majaperemees rõõmustas fekaalivedajat terve pütitäie sooja kraamiga. «Kui kohe päeva alguses saab riietele sitapritsmed peale, läheb äri korda,» ütleb fekalist.
Liivar Treieri tööpäeva algus Tõrvandis, kus majaperemees rõõmustas fekaalivedajat terve pütitäie sooja kraamiga. «Kui kohe päeva alguses saab riietele sitapritsmed peale, läheb äri korda,» ütleb fekalist. Foto: Margus Martin

Härdal jõulukuul ninna tikkuv ebameeldiv aroom võib hoobilt tuju rikkuda. Seda juhul, kui majapidamises puudub ühiskanalisatsioon ja pererahvas on unustanud kutsuda õigel ajal reovee kaevu tühjenduse ehk maakeeles öeldes tellida sibiauto.

Kümnetonnise paagiga Scania fekaalimasina operaator Liivar Treier (57) on jõulukuu esimese päeva hommikul nõks enne kaheksat platsis, et võtta peale ajakirjanik ja asuda seejärel varem kokku lepitud Lõuna-Eesti majapidamisi jõulutaadi kombel läbi sõitma. Võrumaalt pärit muheda olekuga meest eristab jõuluvanast laias laastus vast see, et kingitusi ta ei too. Samas tuleb koos Treieriga kümnetesse majadesse rõõm ja meelerahu, kuna ta vabastab pered mitme kuu vältel kogunenud haisvast kraamist.

«Kel pole kiiret ja kellel ei ummista, see on hea klient,» kiidab Treier algatuseks kundesid, kes on aegsasti tellimuse edastanud ja nõustusid nädala jagu ootama, kuniks ta jõuab kõik potentsiaalsed hädalised läbi helistada. Ikka selleks, et Tartust Põlvani tehtavad tööd ühe päeva peale loogilisse järjekorda sättida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles