Riigikogu istung on väldanud terve öö

BNS
Copy
Ööistung riigikogus. Pilt on illustratiivne.
Ööistung riigikogus. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu kolmapäevane istung on opositsiooni obstruktsiooni tõttu väldanud läbi terve öö ehk neljapäeva hommikuks kokku juba 17 tundi.

Riigikogu täiskogu kolmapäevane istung algas kell 14 ning muu hulgas oli päevakorras kuus valitsuse usaldusega seotud eelnõu. See tähendab, et teise lugemise eel esitatud muudatusettepanekuid läbi ei hääletata, vaid toimub kohe lõpphääletus.

Samas on saadikutel õigus esitada küsimusi eelnõu ettekandjatele, mida opositsioon obstruktsiooni tegemiseks agaralt ka kasutas. Ühtlasi said saadikud läbirääkimiste käigus esineda igaüks kaheksaminutilise sõnavõtuga, mida samuti on tehtud. Opositsioon kasutab ka õigust esitada rohkelt protseduurilisi küsimusi. Nii ongi parlamendi täiskogu istung venima jäänud ja väldanud taas läbi terve öö.

Riigikogu on ööistungi käigus jõudnud neljapäeva varahommikuks usaldushääletustega vastu võtta mitu dokumenti: riigilõivuseaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse, keskkonnatasude seaduse, metsaseaduse ja tööstusheite seaduse muutmise seaduse, looduskaitseseaduse ja kinnistusraamatuseaduse muutmise seaduse, kõrgemate riigiteenijate ametipalkade seaduse täiendamise seaduse ja riigieelarve seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse.

Hommikul kella 7 ajal oli menetluses 2024. aasta riigieelarve seaduse eelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles