Pea aastaks Eestisse jäänud Moldova naine peab koos lastega riigist lahkuma

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Õismäe kortermaja. Foto on illustratiivne
Õismäe kortermaja. Foto on illustratiivne Foto: Erik Prozes

20ndates Moldova kodanik saabus Eestisse koos oma kahe lapsega tänavu märtsis, kuid jäi siia abikaasa juurde elama oluliselt kauemaks kui lubatud 90 päeva. 

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) teatel tuli naine Eestisse Poola ja seejärel Ikla piiripunkti kaudu. Novembri lõpus leidsid ametnikud naise Õismäel asuvalt aadressilt, kus elas kogu pere.

Naine tuli Eestisse koos kahe lapsega, kellest üks aastane ja teine kaheaastane. Naisele koostati PPA teatel kiirmenetluseotsus ebaseadusliku viibimise eest ja määrati rahaline karistus 200 eurot. PPA tegi talle vabatahtliku lahkumisettekirjutuse Eestist lahkumiseks 14 päeva jooksul ja kohaldas talle ka kolmeaastase sissesõidukeelu Schengeni territooriumile. Lastele sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

«Moldova kodanikud võivad viibida Schengeni territooriumil 180 päeva jooksul 90 päeva. Naine kinnitas, et oli sellest teadlik. Kuivõrd ta sisenes Schengenisse 1. märtsil, siis 5. detsembri seisuga viibis ta Eesti ning Schengeni territooriumil kokku 280 päeva,» selgitas PPA. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles