Protseduuriline segadus jättis õpetajate palgatõusu esialgu eelarvest välja (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (vasakul) ning peaminister Kaja Kallas pidid pressikonverentsil selgitama, miks nad ei suutnud õpetajate palgalisa riigieelarvesse lisada.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (vasakul) ning peaminister Kaja Kallas pidid pressikonverentsil selgitama, miks nad ei suutnud õpetajate palgalisa riigieelarvesse lisada. Foto: Tairo Lutter

Kui enne neljapäevast valitsuse pressikonverentsi oli üles visatud suur skandaal, justkui oleks valitsus õpetajate palgalisa leidmise käigus tülli läinud ning seetõttu oli esmaspäeval jäänud palgatõus riigieelarvesse lisamata, siis vähemalt pressikonverentsil tõdesid valitsuse liikmed, et tegemist oli arusaamatuse ja tehnilise viperusega.

Nimelt oli Delfi kirjutanud, kuidas esmaspäevasel valitsuse istungil jäeti riigieelarvesse lisamata kaheksa miljonit eurot, mille haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) oli õpetajate palgatõusuks eelarveridadelt kokku kraapinud. Põhjuseks toodi, et sotsid olevat telefoniistungi liiga vara ära lõpetanud ning mingil põhjusel ei algatanud peaministri büroo juht Gerrit Mäesalu (RE) uut istungit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles