Uus Kaitseliidu ülem kindralmajor Ilmar Tamm nimetati ametisse

Postimees
Copy
Ilmar Tamm
Ilmar Tamm Foto: Kaitseministeerium

Vabariigi Valitsus nimetas ametisse uue Kaitseliidu ülema, kelleks saab kindralmajor Ilmar Tamm.

«Kindral Tamm on igati tõestanud, et on Kaitseliidu ülema koha vääriline. Tal on enam kui kolmekümneaastane kogemus sõjalises riigikaitses, olles juhtinud nii NATO küberkaitsekoostöö keskust kui ka Balti Kaitsekolledžit. Lisaks on kindral Tamm tõestanud end Kaitseliidu peastaabi ülemana, aga ka praegu kaitseväe juhataja asetäitjana. Olen kindel, et kindral Tamm tõestab end ka uues ametis,» sõnas kaitseminister Hanno Pevkur.

Kindralmajor Tamm alustas oma kaitseväeteenistust 1992. aastal Kalevi jalaväepataljoni ajateenijana, kust suundus õppima Soome maakaitse kõrgkooli. Samas koolis on ta lõpetanud ka vanemstaabiohvitseri kursuse. Neljanda taseme sõjalise hariduse omandas ta Londonis asuvas kuninglikus kaitsekolledžis. Praegu kaitseväe juhataja asetäitjana teeniv kindralmajor Tamm on varem juhtinud nii Kaitseliidu peastaapi kui ka Balti kaitsekolledžit. Järgmine Kaitseliidu ülem on olnud nii üksik-sidepataljoni kui ka kaitseväe peastaabi side- ja infosüsteemide osakonna ülem ning oli esimene NATO küberkaitsekoostöö keskuse ülem. Kindralmajor Tamm on osalenud rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil Afganistanis.

Teda on muu hulgas tunnustatud Kotkaristi V klassi teenetemärgiga, kaitseministeeriumi teeneteristi kolmanda klassiga, kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristiga, kaitseväe teenetemedaliga kaitsealaste teenete eest, kaitseväe teeneteristiga riigikaitseliste teenete eest ning Kaitseliidu Valgeristi teise klassi teenetemärgiga ja Kaitseliidu eriteenete medaliga.

Kindralmajor Riho Ühtegi ametiaeg Kaitseliidu ülemana lõpeb 15. detsembril 2023. Uus ülem võtab Kaitseliidu juhtimise üle samal päeval kell 12 Tallinnas Vabaduse väljakul peetaval rivistusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles