Kapo büroojuht: Venemaa mõjutustegevus Eestis ja Lätis on identne

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Arpo
Martin Arpo Foto: Toomas Huik

Venemaa mõjutustegevus Eesti ja Läti vastu on üldjoontes väga sarnane ja isegi identne, ütles kaitsepolitsei büroojuht Martin Arpo.

Arpo rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et Venemaa mõjutustegevusel on Eestis ja Lätis täpselt samad eesmärgid, sõnumid ja realiseerimisvõtted, erinevus on aga selles, kui palju on sellel ühiskonnas kandepinda ja milliseid õiguslikke omapärasid saab riigis ära kasutada, nagu Lätis keelereferendumi puhul, vahendab ERR Uudised.

Kapo büroojuht nimetas murettekitavaks seda, et Venemaa nimetab oma kaasmaalasteks teistes riikides elavaid venelasi, andes sellega neile õigusliku eristaatuse, mis pole seotud ainult Vene kodakondsusega

Ta rõhutas, et me ei ei tohiks astuda Venemaa suunatud libedale teele ja hakata inimesi keele või nimekuju tõttu nimetama teise riigi kaasmaalasteks.

«Neid, kes on hästi integreerunud, ei saa ega tohi kuidagi nimetada Venemaa kaasmaalasteks – see on Venemaa eesmärk ja see käib meie eesmärkidele vastu,» rõhutas Arpo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles