Pooled kontrollitud bussijuhtidest ei kasutanud turvavööd

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss. Pilt on illustratiivne.
Buss. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei kontrollis Rakveres ühissõidukite juhte – lisaks neljale turvavööta sõitnud bussijuhile tuvastati veel rida teisi liiklusseaduse rikkumisi.

Eile hommikul pööras politsei Rakvere linnas tähelepanu ühistranspordile, et välja selgitada juhid, kes ei kasuta nõuetekohaselt turvavarustust.

«Turvavöö eeskujuliku kasutamisega hakkavad silma eelkõige sõiduautojuhid, kuid kahjuks unustatakse see sageli kinnitada veoautos ja bussis,» ütles Rakvere politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Margo Kukk. «Eelmisel nädalal autojuhtide kontrollimisel märkasid politseinikud mitmeid hooletuid bussijuhte, kes ei kinnita turvavööd.»

Kahe tunni jooksul kontrollitud kaheksast ühistranspordijuhist ei kasutanud pooled turvavööd ehk neljale tuli vormistada väärteoprotokoll.

Seaduserikkujad olid kõik maaliinide bussijuhid. Lisaks tabati veel üks turvavarustust mittekasutanud autojuht, kaks kaasreisijat ja üks laps.

Kuigi kontrollreidi põhitähelepanu oli turvavööl, tabas politsei veel viis inimest, kes autoroolis mobiiltelefoniga lobisesid ja ühe lubadeta sõidukijuhi. Samuti said hoiatuse seitse jalakäijat, kes ületasid sõiduteed keelava tule ajal.

Politsei tuletab meelde, et turvavarustuse kasutamine on kohustuslik ja peab saama kõigile harjumuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles