ÜLEVAADE Nädalaga veeti Tallinna teedelt minema üle 100 000 kuupmeetri lund (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lumine Tallinn.
Lumine Tallinn. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna linna möödunud nädala talihoolduse andmetest saab ülevaate, kui mitu masinat ja töötajat linna lumekoristuse nimel töötab ja milline hulk lund pealinnast välja on veetud. 

«Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti hoolduspartnerid puhastavad peamagistraale ja teerajatisi, mille alla kuuluvad sõidu- ja kõnniteed, jalgrattateed, parklad, ülekäigurajad, ohutussaared, trepid, ühissõidukite peatused, sillad ja tunnelid,» teatas linnavalitsus.

Tallinn on jagatud viieks hoolduspiirkonnaks: Kesklinna piirkonnas on partneriks Tänavapuhastuse Aktsiaselts, Lõuna ja Ida piirkonnas Tallinna Kommunaalteenused OÜ, Lääne ja Põhja piirkonnas EKT Teed OÜ.

Väiksematel tänavatel ja kvartalisisestel teedel on talviste heakorratööde korraldajateks linnaosavalitsused, täpsustati teates. Lasnamäe, Pirita, Nõmme ja Kristiine linnaosade lepingupartneriks on Keskkonnahooldus Eesti OÜ koos ühispakkujatega. Põhja-Tallinnas, Haaberstis ja Mustamäe linnaosavalitsuste partneriks on EKT Teed OÜ ning Kesklinnas Tänavapuhastuse AS.

Töösse on linna teatel rakendatud ka asutuse Kadrioru Park hooldusüksus, mis teeb lume- ja libedusetõrjetöid ja lume äravedu kesklinna enamkasutatavatel kõnniteedel. Üksuse ülesandeks on ka erakorraliste ilmastikuolude tagajärgede likvideerimine, kalmistute ja suurte pargialade käiguteede lume- ja libedusetõrje ning raskete ilmastikuolude korral linnaosade kvartalisiseste teede ning parklate lume- ja libedusetõrje teostamine.

Keskkonna- ja kommunaalameti hoolduspartnerite andmed

Tänavahoolduses kasutatud tehnikaühikuid (päevas keskmiselt)

sõiduteede puistur/sahk: 31

kõnniteede puistur/sahk: 6

multifunktsionaalne traktor: 27

Tänavahoolduses kasutatud inimressurss (päevas keskmiselt)

käsitööbrigaade: 38

töötajate arv: 85

Kasutatud puistematerjalid (tonnides)

naatriumkloriid: 376,7

sõelmed: 245

kogutud olmejäätmeid (tonnides): 58

Väljaveetud lund (m³)

nädala jooksul: 91 122

talve algusest: 148 625

Linnaosavalitsuste lepingupartnerite andmed

kogutud olmejäätmeid (tonnides): 15

kasutatud puistematerjalid – sõelmed (tonnides): 50

väljaveetud lund, nädala jooksul (m3): 11 409

Tänavapuhastuse küsimustes saavad linlased pöörduda Tallinna abitelefonil 14410. Probleemist on võimalik teada anda ka heakorra ja haljastuse infosüsteemi kaardirakenduse kaudu: https://hhhis.tallinn.ee/add.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles