Solman: Kõlvarti vaikimine Yana Toomi küsimuses on tähelepanuväärne

BNS
Copy
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu Isamaa saadiku Riina Solmani sõnul on tähelepanuväärne Mihhail Kõlvarti (KE) käitumine, kes pole kommenteerinud eurosaadik Yana Toomi (KE) tegevust Venemaa mõjuagentide toetamisel.

Solmani sõnul on Toomi abi mõjuagentidele vastuolus Eesti riikilike huvidega. 

«Toomi tegevus on süstemaatiline, sest ka Euroopa Parlamendis on ta vedanud mitmeid algatusi, kus kritiseerib Eesti ja teiste Euroopa Liidu idapiiril asuvate riikide meetmeid, mis piiravad agressorriikide kodanike vabadust demokraatlikesse riikidesse siseneda. Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Soome sammud on olnud praeguses julgeolekuolukorras ainumõeldavad, kuid Toom esitab läbivalt Kremli jutupunkte, justkui oleks tegu Venemaa ja Valgevene kodanike tagakiusamisega,» ütles Solman.

Isamaa Tallinna piirkonna esimehe hinnangul on Toomi õõnestustegevusest veelgi kõnekam Keskerakonna esimehe Mihhail Kõlvarti vaikimine sel teemal. «Olukorras, kus Keskerakonna aseesimees toetab Venemaa mõjuagente, võrdub erakonna juhi vaikimine selle käitumise heakskiitimisega. Eesti valijatel on tekkinud igati õigustatud küsimus, millise riigi huve Keskerakond täpselt esindab,» leiab Solman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles