Skandaalist räsitud Slava Ukraini jätkab raha kogumist (14)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Slava Ukraini meeskonnaga liitunud gerilja-kiirabide projektijuht Erko Laidinen esmaspäeval teel Ukrainasse sinna abisaadetisena viidavate ATVdega, millest kaks on soetatud Slava Ukrainile annetatud raha eest.
Slava Ukraini meeskonnaga liitunud gerilja-kiirabide projektijuht Erko Laidinen esmaspäeval teel Ukrainasse sinna abisaadetisena viidavate ATVdega, millest kaks on soetatud Slava Ukrainile annetatud raha eest. Foto: Slava Ukraini

Ukrainat aitav Slava Ukraini, mille vedaja Johanna-Maria Lehtme oli pärast kevadisi valimisi puhkenud skandaali sunnitud maha panema juhikoha MTÜs ja loobuma ka kohast riigikogus, ei ole vabaühendusena oma tegevust sugugi seisma pannud, vaid on võimaluste piires jätkanud abi läkitamist Vene agressioonisõja ohvriks langenud riigile.

Eelmise nädala reede õhtul laadisid Slava Ukraini kaks palgalist töötajat, Erko Laidinen ja Rait Randoja Tallinnas treilerile kaks ATVd koos järelhaagistega, mis alustasid seejärel teekonda Lääne-Ukrainasse Lvivi. Eilseks oli saadetis jõudnud Poolasse.

Kuigi Lehtme kuulub endiselt MTÜ Slava Ukraini 14 liikme hulka, puudub tal nüüdseks ühendusega igasugune side ja puutumus, nii et juulist Slava tegevjuhiks asunud Anu Viltrop, kes enne seda tegutses neli ja pool aastat Eesti Pagulasabi juhatuses, pole teda kätte saanud, kuigi on läkitanud talle arvukalt e-kirju, et küsida andmeid varasemate asjaajamiste kohta.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles