Õpetajad hakkavad streikima jaanuaris. Minister: see on igati seaduslik (6)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Detsembri alguses peeti haridusministeeriumis õpetajate palga üle läbirääkimisi. Pildil Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri (vasakul) ja haridusminister Kristina Kallas.
Detsembri alguses peeti haridusministeeriumis õpetajate palga üle läbirääkimisi. Pildil Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri (vasakul) ja haridusminister Kristina Kallas. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Haridustöötajate Liit teatas teisipäevase volikogu järel, et õpetajate streik toimub 22. jaanuaril. Ehkki liidu juht andis mõista, et advokaatide ja juristi abil tuleb streik igati seaduslik, ei mõista minister, kust ebaseaduslikkuse jutt praegu enam üldse tuleb. 

«Valitsuse ignorantsuse, sõnamurdlikkuse tõttu õpetajate suhtes oleme sunnitud alustama tähtajatut streiki 22. jaanuaril,» sõnas liidu juht pärast volikogu ajakirjanikele. 

Streik hõlmab nii alus- kui üld- ja kutsehariduse asutusi. Streigil saavad osaleda kõik haridusasutuste töötajad. Streigi ajal võib aga ei pea tööandja palgamaksmise peatada, loetles liit pressiteates. Kuidas streigi ajal toimivad koolid ja lasteaiad on nende pidajate ja juhtide otsustada. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles