Keskkriminaalpolitsei mured: erasektori korruptsioon ning valimiskampaanias kuriteokaebusi esitavad omavalitsused (2)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Erasektori korruptsioonijuhtumite lahendeid on vähe ja keskkriminaalpolitsei tahab ärimaailma pahupoole pihtide vahele võtta. Fotol keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Ats Kübarsepp.
Erasektori korruptsioonijuhtumite lahendeid on vähe ja keskkriminaalpolitsei tahab ärimaailma pahupoole pihtide vahele võtta. Fotol keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Ats Kübarsepp. Foto: Tairo Lutter

Eesti juhtivad korrupt­siooni­uurijad tahavad varasemast enam luubi alla võtta erasektori seni varju jäänud luukered. Seda olukorras, kus loodetud tuge riigilt pole saabunud.

Keskkriminaalpolitsei (KKP) korruptsioonikuritegude büroo juht Ats Kübarsepp tõdes, et peab tegema targemaid valikuid ja efektiivsemalt majandama. Tema sõnul on piiratud võimaluste tõttu olnud KKP teadlik valik seada riigiasutuste korruptsioon prioriteediks, seega on erasektori korruptsiooni uurimisel praktikat veel vähe. «Seetõttu teamegi avalikus sektoris toimuvast rohkem kui erasektoris. Me teame, et seal (erasektoris) erinevad probleemid on,» nentis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles