Tallinn jätab ka tänavu aastavahetuse ilutulestiku ära

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: Dmitri Kotjuh

Tallinn jätab ka eeloleval aastavahetusel ametliku ilutulestiku korraldamise ära. Ilutulestikku ei lastud pealinnas ka eelmise aasta lõpul.

«Tallinna linn ei korralda sel aastavahetusel ilutulestikku ei ülelinnaliselt ega linnaosades. Selle asemel toimub aastavahetuse ööl Vabaduse väljakul valgusetendus,» ütles linnavalitsusenõunik Ain Saarna.

«Nõmme pole pea kümme aastat ilutulestikku korraldanud. Sellest hoolimata saame igal aastal palju kaebusi, et ilutulestikku lastakse, inimeste lemmikloomad on häiritud. Teame ka ju seda, et linnaloomad, linnud ja metsloomad, keda Nõmmel elab päris palju, on ilutulestikust häiritud. Ilutulestikuga kaasnev raskemetallitolm on kahjulik nii inimestele kui keskkonnale ja sellepärast linnaosavalitsus ilutulestikku ei korralda,» rääkis Nõmme linnaosavanem Karmo Kuri.

Ta lisas, et kui ilutulestikku siiski lastakse, tuleks selle kestad pärast kokku korjata, kuid neid ei maksa kohe prügikonteineritesse panna, sest igal aastal on mitu prügikonteinerite süttimist ilutulestiku jäätmete tõttu. Ta soovitas ilutulestikust järgi jäävad kestad panna öösel prügikonteineri kõrvale, et need saaksid seal hommikuni jahtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles