Stockmanni krundile plaanitakse kaht kõrghoonet

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tulevikus hakkab Stockmanni kaubamaja kvartal välja nägema selline.
Tulevikus hakkab Stockmanni kaubamaja kvartal välja nägema selline. Foto: Maakri Holding

Tallinna kesklinnas asuvale Stockmanni kinnistule võivad tulevikus kerkida kaks enam kui 30 korrusega hoonet.

Kinnistu praegused omanikud tahavad kõike uuendada mitmes etapis, et elu seal ei katkeks. «Kui vaadata praegust Stockmanni hoonet, siis linnas nii kesksel kohal see ei ole hea lahendus. Suured suletud fassaadid ja parkimismaja ei paku midagi tänaval liikujatele, seda kõike saab kindlasti paremini teha,» ütles Maakri Holding ASi juhatuse liige Sten Pisang.

Paari aasta eest Stockmanni kinnistu omandanud firma lammutas kõigepealt Liivalaia tänava ääres olnud valge amortiseerunud büroohoone. Tänavu suvel rajati Maakri 25 krundile pargiala. Praegu on käimas tööd, et Liivalaia tänava poolsesse külge tuua rohkem elu, näiteks taimekastid ja istumisalad. Samal ajal ehitatakse ümber kaubamaja viiendat korrust, millest saab meditsiini-, heaolu- ja tervisekontseptsiooniga ala.

Pikemaajalised plaanid, mille jaoks on vaja algatada detailplaneering, näevad esimese etapina ette parkimismaja asemele tänapäevase, kuni kuuekorruselise hoone ehitamise ning 37-korruselise kõrghoone ehitamise praegusesse Stockmanni hoovi. Teises etapis luuakse uueks praegune kaubamaja ning ehitatakse sinna 36-korruseline hoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles