Eesti nutab – paljud maapiirkonnad pidid elektrikatkestuste tõttu õlekõrrest haarama (6)

Copy
Kolmapäeva hommikul murdus Tambrest tagasi Valka teel olnud liinibussi ette lume raskusele alla andnud teeäärne kuusk.
Kolmapäeva hommikul murdus Tambrest tagasi Valka teel olnud liinibussi ette lume raskusele alla andnud teeäärne kuusk. Foto: Kunnar Kissa

Üle Eesti lisandus kolmapäeval voolukatkestusi, nii et mitmes piirkonnas pidid kooli- ja lasteaialapsed koju jääma ning hooldekodud töötasid avariigeneraatori peal. Elektrilevi tegevusega rahulolematud omavalitsused peavad probleemi põhjuseks tõsiasja, et puudub valmisolek keerulisemateks ilmaoludeks.

Tõrva vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Sokk ütles kolmapäeva pärastlõunal, et neil on elektrita ligi 900 majapidamist, kusjuures mitu piirkonda – Koorküla, Taagepera, Ala ja Karjatnurme – on sellest ilma juba terve ööpäeva.

«Elektrilevi hinnangul on elekter võimalik tagasi saada homme (neljapäeva – toim) õhtuks, kuid katkestuste põhjused pole veel selged ja see ei anna põhjust ülemääraseks optimismiks,» lausus Sokk. Elektrikatkestuste tõttu oli kolmapäeval suletud Riidaja õppekoht ja teist päeva Ala õppekoht, kuid uksed on vajadusel siiski lahti ja majad soojad.

Ilmselt kajastati meedias kolmapäeval kõige rohkem Lõuna-Eestis asuva Rõuge olukorda, kus vooluta jäi hulgaliselt valla enda asutusi, sealhulgas vallavalitsus. Valla kommunikatsioonijuht Viivika Nagel ütles, et kolmapäeva hommikul jäid koju Mõniste kooli ja lasteaia, Rõuge kooli, Rõuge lasteaia Nursi rühma ja Haanja lasteaia Ruusmäe rühma lapsed. Vallaametnikud töötavad Rõuge noortekeskuses, kodukontoris või teenuskeskustes.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles