Aastavahetusel tuleb Vabaduse väljakul suurejooneline valgusetendus

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Aastavahetus Vabaduse väljakul.
Aastavahetus Vabaduse väljakul. Foto: Mihkel Maripuu

Uusaastaööl on Tallinnas Vabaduse väljakul suur pidu, kus esinevad ansamblid Laine, Trad.Attack! ning nublu ja gameboy tetris, õhtule ja aastale paneb punkti valgusetendus.

Nagu mullugi, ei toimu kesklinnas sel aastavahetusel ilutulestikku. «Ehkki öises taevas toimuv vaatemäng ja paugutamine pakub paljudele inimestele rõõmu ja elevust, elavad meie loomad ja linnud saluuti väga raskelt üle. Samuti ei oska enamik meist õnneks ette kujutada, missuguseid tundeid tekitavad taevalaotuses kaikuvad kärgatused nendes inimestes, kelle kodus käib praegu sõda,» rääkis Pealinnale Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Paratamatult kaasnevad ilutulestiku laskmisega ka erinevad heitmed. «Säästame selle asemel natuke loodust – oleme veel siiski mõned nädalad Euroopa roheline pealinn ja seni omandatud tavad ei pea tiitliaasta möödumisega kaduma,» lisas kesklinna vanem.

Viimati toimus Tallinnas aastavahetuse ilutulestik Inglirannas 2021. aastal. Haukanõmm avaldas veendumust, et valgusetendus tõotab pakkuda ilutulestikule igati võrdväärse värvilise vaatemängu. «Elamuse annab kindlasti ka etendusele eelnev kontsert. Kui eelmine aasta tõid rahva väljakule artistid, nagu Anne Veski, Karl-Erik Taukar ja ansambel 5MIINUST, ei saa me tänavugi neile alla jääda ning aasta lõpetab tõeline muusikaline kahurvägi igale maitsele,» sõnas Haukanõmm.

Suur uusaastapidu algab Vabaduse väljakul 31. detsembril kell 21, kui lavale on oodata ansamblit Laine. Kell 22 võtab teatepulga üle Trad.Attack! ja kell 23 astuvad üles nublu ja gameboy tetris. Algusajad võivad kontserdi käigus pisut muutuda.

Uusaastapeol tervitavad linlasi uue aasta saabumise puhul virtuaalselt ka president Alar Karis ja linnapea Mihhail Kõlvart. Õhtu haripunkt on suurejooneline valgusetendus südaööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles