Valitsus plaanib kaitseks välisohtude eest Eestisse pääsemist karmistada (13)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Narva piiripunkt hakkab kandma veelgi suuremat vastutust, kui Eesti tõmbab seadustega koomale neid pilusid, mida kolmandast maailmast tulijad on seni saanud riiki sisenemiseks kasutada.
Narva piiripunkt hakkab kandma veelgi suuremat vastutust, kui Eesti tõmbab seadustega koomale neid pilusid, mida kolmandast maailmast tulijad on seni saanud riiki sisenemiseks kasutada. Foto: Sander Ilvest

Valitsusel on plaan korrastada riiki pääsemise süsteem, et enam ei saaks Eestisse tulla tööd tegema turistiviisaga, ning hakata senisest põhjalikumalt kontrollima neid inimesi, kes on pärit maadest, mis on tuntud terroristliku tegevuse poolest.

Eestis tekkiv tööjõuvajadus on kaasa aidanud sellele, et ka lühiajalise ehk C-viisaga kuni 90 päevaks siia saabunud inimesed võivad leida tööd, misjärel nad hakkavad taotlema töötamiseks elamisluba. See pole siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) sõnul mitte üksnes vastuolus põhimõtetega, vaid võib tekitada probleeme ka töötajale ja tööandjale.

«Oletame, et Eesti ettevõtja on inimese juba tööle palganud ning investeerinud tema väljaõppesse, aga siis selgub, et see inimene ei saa isegi elamisluba – ettevõtja jaoks on see ju asjatult kulutatud aeg, vaev ja raha,» sedastab ta.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles