SAABUB SULA Keskkonnaagentuur hoiatab libeduse eest

Postimees
Copy
Teed võivad olla libedad.
Teed võivad olla libedad. Foto: Marko Saarm

Kuna lähipäevil on oodata soojakraade, hoiatavad keskkonnaagentuur ja Tallinna linn sellega kaasneva libeduse eest. Esimese astme tuule- ja jäitehoiatus kehtib kogu Eestile. 

Laupäeval levib soe ja niiske õhumass saartelt üle mandri itta. Õhutemperatuur tõuseb öösel saartel, ennelõunal Lääne-Eestis ja pärastlõunal ka idapool üle nullkraadi. Oodata on ka vihma. Pühapäevaks on kohati prognoositud suisa kuus soojakraadi. 

Tallinna linnavalitsus hoiatab ka jääpurikate eest.

«Liiklemisolud tulevad märjad ja ebameeldivad, liiklejad peavad arvestama, et sula olukorras muutub pressitud lumi lörtsiks, külmadel teekatetel võib esineda jääd lumekihtide all,» sõnas Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Lumistel kõrvaltänavatel tekivad sulaga sõidujälgedes roopad, mis vajavad sõidukijuhtide lisatähelepanu, kõrvaltänavate ristmikel võib olla libedust. Tänavahooldajatel on kohustus tagada, et roobaste sügavus ei ületaks 3 sentimeetrit.

Autojuhid peaksid olema tähelepanelikud, lompidest läbisõidul vähendama sõidukiirust, et jalakäijaid ja rattureid mitte märjaks pritsida.

Linna hooldatavatel jalg- ja jalgrattateedel sahatakse teekatted kõvakatteni, lumi veetakse ära kohtadest, kus lume sulamisvesi tekitab vee kogunemiskohti. Enamkasutatavatesse ühistranspordipeatustesse on paigaldatud ligi 300 puistematerjali konteinerit libeduse tõrjumiseks.

Kõigil kinnistuomanikel tasub jälgida katustele kogunenud lume kogust ning eemaldada lumi ja ohtlikud jääpurikad, mis kujutavad ohtu jalakäijatele ja pargitud autodele.

Samuti peaksid kinnistuomanikud puhastama hooldatavaid kõnniteid vajadusel sula ja külmumise olukorras intensiivsemalt. Libedusetõrjeks võib kasutada graniitkillustikku, mille tera läbimõõt on 2–6 mm. Ei ole lubatud kasutada tuhka, liiva või kloriide. Linn jagab korteriühistutele ja eramajade omanikele tasuta graniitkillustikku, selle kohta saab infot linnaosavalitsustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles