Kuku raadio saate «Keskpäevatund» seekordses episoodis rääkisid Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Heldur Meerits terviseandmete lekke juhtumi, sisserände ning elektriliinide hapruse teemal.

Priit Hõbemägi tõdes, et kuigi Eesti vaatab tähelepanelikult, mis Soome piiril toimub, soovitakse samal ajal tõsta ametliku sisserände kvooti 0,1 pealt 0,3 peale, et oleks rohkem töötajaid. «Samal ajal teadvustatakse Eestis väga hästi ohtu, et siia saabunud inimesed võivad kukkuda meie üldisest eestilikust elust ja süsteemist välja, getostuda ja radikaliseeruda.»

Ainar Ruussaar märkis, et õnneks meil selliseid getosid, nagu mõnes muus Euroopa riigis, näha ei ole, kui välja jätta Nõukogude ajal siia rännanud inimeste baasil tekkinud piirkonnad. «Aga mu arust peaks Eesti olema oma poliitikas karmim. Soomlaste idapiiri sulgemine on üks näide, ka lätlased on palju jõulisemad olnud nende inimeste suhtes, kes on saanud alalise elamisloa, kuid pole püüdnudki ära õppida läti keelt. Mulle väga meeldib idee, mis siseministeeriumis ringleb, et Eesti peaks kolmandatest riikidest siiasaabujatelt nõudma karistusregistri väljavõtteid, pangaväljavõtteid ja sotsiaalmeedia kontosid samuti.»

Kommentaarid (4)
Copy