ÜLEVAADE Kes on Allan Hantsom, kelle kapo kinni pidas? (2)

, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Allan Hantsomi korraldatud NATO-vastane «Rahu marss» Tallinna vanalinnas 2016. aasta suvel. Hantsom seisab tagaplaanil, hoides käes õhupalle. Esiplaanil Sergei Tšaulin ja tema taga Aleksandr Esakov, kelle kaitsepolitseiamet on mõlemad praeguseks julgeoleku huvides Eestist üle piiri Venemaale välja saatnud.
Allan Hantsomi korraldatud NATO-vastane «Rahu marss» Tallinna vanalinnas 2016. aasta suvel. Hantsom seisab tagaplaanil, hoides käes õhupalle. Esiplaanil Sergei Tšaulin ja tema taga Aleksandr Esakov, kelle kaitsepolitseiamet on mõlemad praeguseks julgeoleku huvides Eestist üle piiri Venemaale välja saatnud. Foto: Erik Prozes

Kaitsepolitseiamet (kapo) võttis ülemöödunud neljapäeval kinni Kremli-meelse aktivisti Allan Hantsomi, keda kahtlustatakse Eesti riigi vastases luuretegevuses ja selle toetamises. Mees jääb vähemalt kaheks kuuks vahi alla, süüdimõistmise korral võib teda aga oodata kahe- kuni viieaastane vangistus.

Hantsomi vahistamist taotlenud prokuratuur leidis, et vabaduses võib ta kriminaalmenetlusest kõrvale hoida või panna toime uusi kuritegusid.

Keeleline analüüs kinnitas, et Hantsom, Vassetškin ja Seleznjov kasutasid Kolovratis korduvalt juute ja eestlasi solvavaid väljendeid ning kutsusid üles vägivallale ja diskrimineerimisele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles