Laulasmaal sai autolt löögi teel liikunud jalakäija

Postimees
Copy
Kiirabiautod. Foto on illustreeriv.
Kiirabiautod. Foto on illustreeriv. Foto: Madis Veltman

Harjumaal Laulasmaa külas juhtus täna liiklusõnnetus, milles sai viga autolt löögi saanud mees.

Lääne-Harju politseijaoskonna patrullpolitseiniku Tiit Rästase sõnul tuli Lääne-Harju vallas Laulasmaal juhtunud õnnetusest häirekeskusele teade kella 17.20 ajal. Esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto Škoda Laulasmaa-Lohusalu maanteel otsa teeservas liikunud 49-aastasele mehele. Jalakäija sai viga ning meedikud viisid ta haiglasse.

Ühes mehega liikus ka tema alaealine laps, kes õnneks viga ei saanud. Politsei viis ta koju ja andis üle emale.

Esmastel andmetel jalakäijatel helkureid ei olnud, kuid nende endi sõnul põles neil kõndimise ajal telefoni taskulamp. Auto roolis olnud 68-aastane mees oli kaine ja omab juhtimisõigust. Viga saanud mehe kainus selgitatakse haiglas vereproovi käigus.

Politsei paneb liiklejatele südamele, et viimaste päevade ilmaolud on olnud heitlikud, sajab nii vihma kui ka jäävihma, mis omakorda nii teeolud kui ka nähtavuse kehvaks muudavad. Autojuhid peavad olema sellistes oludes sõites väga tähelepanelikud ning tegema kõik endast oleneva, et teisi liiklejaid aegsasti enda ümber märgata. Niisamuti peavad ettevaatlikud olema jalakäijad. Ja kuigi mistahes valgusallikas jalakäija küljes või käes on parem, kui mitte midagi, siis kõige enam aitab ennast ikka nähtavaks teha helkur või lausa mitu ning rohkete helkurdetailidega riided.

«Olge palun liikluses ettevaatlikud ja tähelepanelikud, sest ilmastikuolud kogu maakonnas on halvad, teed on jäised ja libedad ning vaheldumisi sajab taevast alla kõikvõimalikke sademeid,» kutsub politsei liiklejaid üles ettevaatlikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles