President Karis nimetas ametisse seitse uut kohtunikku

BNS
Copy
President Alar Karis nimetas neljapäeval ametisse ühe uue ringkonnakohtuniku ja kuus maakohtute kohtunikku.
President Alar Karis nimetas neljapäeval ametisse ühe uue ringkonnakohtuniku ja kuus maakohtute kohtunikku. Foto: Presidendi kantselei

President Alar Karis nimetas neljapäeval ametisse ühe uue ringkonnakohtuniku ja kuus maakohtute kohtunikku.

Tallinna ringkonnakohtus hakkab lahendama tsiviilasju Siret Siilbek. Tartu maakohtusse läheb süüteoasju arutama Kristiina Laas. Samas kohtus hakkavad tsiviilasju lahendama Susann Liin, Merili Ratasepp ja Anastassia Stalmeister. Harju maakohtus hakkavad lahendama tsiviilasju Priit Lember ja Kaisa Margus.

Kohtunikke esitles riigikohtu esimees Villu Kõve ja uued kohtunikud andsid riigipea ees kohtunikuvande.

Kohtunikke ametisse nimetades ja neid õnnitledes märkis president Karis, et viimase küsitluse andmetel usaldab Eesti kohtusüsteemi üle 70 protsendi vastanutest. «Hoidke selle usalduse kõrget taset, mida teie tulevased kolleegid on juba oma tööga kätte võitnud,» ütles president Karis.

Riigipea pani uutele kohtunikele südamele, et kohtunikuametiga kaasneb suur vastutus. «Edaspidi on ka teie otsustada, mida tähendavad inimeste jaoks Eestis õigusriik ja aus kohtupidamine,» ütles president Karis. «Kui inimesed saavad aru teie lahenditest, saate vastutasuks nende usalduse.»

Riigipea avaldas heameelt, et nii palju juriste on otsustanud valida endale ühe maailma vanima, aga ka raskeima ameti – olla inimeste vaheliste konfliktide lahendajaks. «Teie senine elukäik näitab, et kohtumajad ei ole teile ka seni olnud võõrad,» ütles president Karis. «Advokaadi, prokuröri, kohtujuristi ja nõunikuna olete mitmeid aastaid osalenud kohtuvaidluste lahendamisel. Nüüd aga tuleb teil hakkama saama uues rollis - kohtunikuna.»

Riigipea soovis uutele kohtunikele õnne ja edu uues ametis ning avaldas lootust, et kohtunikuameti kõrvalt jääb ka edaspidi aega ja energiat juuratudengite õpetamiseks, teadustöö kirjutamiseks ja teadmiste jagamiseks kolleegidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles