President Alar Karis kuulutas välja neli seadust (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
President Alar Karise avaldus peale riigikogu fraktsioonijuhtidega kohtumist.
President Alar Karise avaldus peale riigikogu fraktsioonijuhtidega kohtumist. Foto: Eero Vabamägi

President Alar Karis kuulutas välja neli seadust, mis puudutavad riigilõivumäärasid, keskkonnatasusid, põllumajandusandmeid ja kõrgemate riigiteenijate ametipalku.

Riigilõivuseaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadusega muudetakse keskkonnakaitselubade, merendusvaldkonna ja maismaatranspordiga seotud riigilõivumäärasid.

Keskkonnatasude seaduse, metsaseaduse ja tööstusheite seaduse muutmise seadusega tõstetakse alates järgmise aasta 1. juulist jäätmete, vee ja välisõhu valdkonnas saastetasu määrasid. Uued tasumäärad kehtestatakse saasteainete väljutamise korral välisõhku, veekogusse, põhjavette ja pinnasesse ning ohtlike jäätmete ja põlevkivijäätmete kõrvaldamisel.

Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse muutmise seadusega luuakse põllumajandusandmete varamu, et töödelda põllumajanduslike tegevustega seotud andmeid. Põllumajandusandmete varamu on pilootprojektina kavandatud osa põllumajandustoetuste ja põllumassiivide registrist, mille vastutav töötleja on PRIA.

Kõrgemate riigiteenijate ametipalkade seaduse ja teiste seaduste täiendamise seadusega kärbitakse aastatel 2024–2028 valitsuse liikmete, kohtunike ja veel osa kõrgemate riigiteenijate palgakasvu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles