Kuidas sõidavad Tallinna ühissõidukid jõulude ja aastavahetuse ajal

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Aastavahetuse ööl töötavad mitmed ühistranspordiliinid tavalisest kauem.
Aastavahetuse ööl töötavad mitmed ühistranspordiliinid tavalisest kauem. Foto: Toomas Huik

Tallinna ühistransport sõidab jõuluajal pühapäevase sõiduplaani järgi, aastavahetuse ööl töötavad mõned liinid kauem.

31. detsembri õhtul on Vabaduse väljakul toimuva kontserdi tõttu piirkond liiklusele suletud ja seda läbivad bussi ja trolliliinid suunatakse ümbersõidule. Pärast aastavahetust, 1. jaanuari esimestel tundidel, sõidavad aga mitmete liinid, et pidulised ühistranspordiga koju saaksid.

Esmaspäeval, 25. detsembril ja teisipäeval, 26. detsembril töötab Tallinna ühistransport pühapäevaste sõiduplaanide alusel. Samuti sõidavad Tallinna ühissõidukid tavapäraselt pühapäevase sõiduplaani järgi jõululaupäeval, 24. detsembril.

Lisaks toob Tallinna Linnatransport 24. ja 25. detsembril taas liinile jõulusõidukid, mis sõidavad unikaalsetel marsruutidel, et erinevate linnaosade elanikud neist osa saaksid. Sõit temaatiliselt kaunistatud busside, trammide ja trollidega on kõigile tasuta.

Muudatused ühistranspordiliinidel 31. detsembri õhtul. Seoses Vabaduse väljakul toimuva aastavahetuse kontserdiga on 31. detsembri õhtul kella 21 kuni 1. jaanuaril kella 2ni liiklusele suletud Pärnu maantee Suur-Karja ja Sakala tänava vahelisel lõigul, Estonia puiestee Pärnu maantee ja Kentmanni tänava vahelisel lõigul ning Kaarli puiestee Tõnismäe tänava ja Pärnu maantee vahelisel lõigul. Sellega seoses muutuvad ajutiselt ka ühistranspordiliinide liikumisteed. Kontserdi tõttu on alates kell 21st kuni päeva lõpuni suunatud ümbersõidule trolliliinid nr 1 ja 3 ning bussiliinid nr 2, 3, 16, 21, 21B, 23, 24, 35, 40, 41, 41B, 42 ja 67. Alates kella 23.00 kuni päeva lõpuni katkestatakse trammiliiklus liinidel nr 3, 4 ja 5.

Lisaväljumised aastavahetuse ööl. Aastavahetuse ööl, 1. jaanuaril 2024 pikendatakse linna põhisuundi teenindavate ühistranspordiliinide tööaega öösel kuni kella 3ni. Täiendavad väljumised toimuvad trammiliinil nr 2, trolliliinidel nr 1 ja 3 ning bussiliinidel nr 1, 5, 8, 18, 40, 42, 60 ja 73.

Sõiduplaanide, liinide liikumisteede ja peatustega on võimalik tutvuda veebilehel transport.tallinn.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles