Riigikohus: politsei hoidis ärimeestelt ära võetud krüptoraha ebaseaduslikult oma kontol (3)

BNS
Copy
Riigikohus leidis, et politsei krüptoärimeestelt Ivar Turõginilt ja Sergei Potapenkolt ära võetud krüptoraha seisis pool aastat enne selle arestimist nende kontol ebaseaduslikult.
Riigikohus leidis, et politsei krüptoärimeestelt Ivar Turõginilt ja Sergei Potapenkolt ära võetud krüptoraha seisis pool aastat enne selle arestimist nende kontol ebaseaduslikult. Foto: Benoit Tessier / Reuters / Scanpix

Riigikohus leidis reedel, et politsei hoidis kelmuses ja rahapesus kahtlustatavatelt krüptoärimeestelt Ivar Turõginilt ja Sergei Potapenkolt mullu novembris ära võetud krüptoraha pool aastat enne selle arestimist oma kontol ebaseaduslikult.

«Kuna krüptoraha arestiti alles maakohtu 26. mai määrusega, hoiti seda enne nimetatud kuupäeva politsei- ja piirivalveameti (PPA) virtuaalrahakottides pikka aega õigusvastaselt,» märkis riigikohus.

Riigikohtu hinnangul oleks pidanud prokuratuur viivitamatult pärast krüptoraha PPA virtuaalrahakottidesse kandmist ehk enda kontrolli alla võtmist taotlema kohtult selle vara arestimist. «Esitades vara arestimise taotluse kohtule ligikaudu poole aasta pärast, eiras prokuratuur osutatud nõuet ja seega ka vara arestimise korda,» kirjutas riigikohus oma määruses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles