Uus mobilisatsioon võib puudutada ka Eestis elavaid ukrainlasi (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Armeesse värbamise plakat Ukrainas. President Volodõmõr Zelenskõi teatas teisipäeval, et armee palus tal kuulutada välja mobilisatsioon kuni poole miljoni inimese värbamiseks armeesse Vene agressori tõrjumiseks.
Armeesse värbamise plakat Ukrainas. President Volodõmõr Zelenskõi teatas teisipäeval, et armee palus tal kuulutada välja mobilisatsioon kuni poole miljoni inimese värbamiseks armeesse Vene agressori tõrjumiseks. Foto: Kay Nietfeld/DPA/Scanpix

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kava värvata uue mobilisatsiooniga Vene agressori sissetungi tõrjumiseks pool miljonit inimest võib puudutada ka Eestis elavaid ukrainlasi. Eesti on valmis vajadusel Ukrainat siinsete kodanike mobiliseerimisel aitama.

Neljapäeval kutsus Ukraina kaitseminister Rustem Umerov astuma Ukraina relvajõududesse kõiki kodanikke, olenemata nende asukohast. Ukraina kaitseministeeriumi pressiosakonna juht Illarion Pavljuk selgitas, et kaitseministeeriumil ei ole praegu kavas hakata kuidagi survestama või karistama välismaal elavaid mobilisatsiooniealisi Ukraina kodanikke, kuid ta rõhutas, et riigi kaitsmine on iga kodaniku põhiseaduslik kohustus.

«Minister kutsub kõiki Ukraina kodanikke üles astuma relvajõududesse, olenemata nende asukohast. Kuigi te ei ole saanud kutset, ei ole oht Ukrainale kuhugi kadunud. Kas see kehtib ka nende ukrainlaste kohta, kes asuvad välismaal? Muidugi,» sõnas Pavljuk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles