Sikkut ennustab lähiaastaks medõdede tervishoidu naasmise paranemist

BNS
Copy
Riina Sikkut
Riina Sikkut Foto: Tairo Lutter

Terviseminister Riina Sikkut (SDE) prognoosib veebiväljaandes Med24, et eeloleval aastal hakkab tervishoiusüsteemi naasma varasemast rohkem meditsiiniõdesid.

Sikkut möönab, et kuigi tervishoiutöötajaid napib, on rõõm täheldada, et arstiteaduskond ja tervishoiukõrgkoolid on lõpetajate seas populaarsed, nii et kabinetid tühjaks ei jää. Samas on koormus ka peale koroonaaega kõrge ning koormusnormide kokkuleppimine oleks vajalik kõigi tervishoiutöötajate jaoks.

«Et selline kokkulepe 2024. aastal sünnib, ma raha peale kihla ei veaks, aga ülesannete jagamine jätkub – retseptiõiguste muudatused ämmaemandate ja õdede jaoks võiks küll järgmisel aastal tehtud saada. Samuti uue kollektiivleppe sõlmimine, et luua kindlus töötasude kasvu osas ka järgmisteks aastateks. Ja arstid-õed ei tööta ainult Tallinnas-Tartus – ükski minister pole seni nii paljudele lähtetoetustele alla kirjutanud. Ja et keegi rekordit lüüa ei saaks, siis uuest aastast menetleb lähtetoetusi terviseamet. Uuel aastal võiks ka õdede naasmine tervishoidu hoo sisse saada,» sõnas Sikkut Med24-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles