Ministeerium Kauksi Üllele: valmib hinnang murdekeelte määratlemise kohta (14)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Võro luuletaja, proosa- ja näitekirjanik ning kultuuritegelane Kauksi Ülle oma galeriis Obinitsas.
Võro luuletaja, proosa- ja näitekirjanik ning kultuuritegelane Kauksi Ülle oma galeriis Obinitsas. Foto: Sander Ilvest

Võru luuletaja Kauksi Ülle sai kultuuriministeeriumilt vastuse, et ministeerium on rahul võrokeste kongressi vanemate kogu koostööga ning et järgmisel aastal valmib hinnang murdekeelte iseseisvateks keelteks määratlemisest. 

«Meil on hea meel koostöö üle võrokeste kongressi vanemate koguga, sest toetame teiste eesti kultuuriruumide kõrval ka Vana-Võromaa pärimuskultuuri säilimist, kultuurilist ja keelelist eripära, elulaadi ning Võro Instituudi tegevust. Meie soov on igati tugevdada võro keele ja pärimusliku kultuuri keskkonda ning laiendada võro keele kasutusvaldkondi,» vastas Kauksi Üllele kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Eda Silberg. 

Tema sõnul on kõik mainitu samal ajal vastavuses kultuuriministeeriumi järgmise aasta kultuuririkkuse teema-aasta eesmärkidega. «Soovime aasta jooksul esile tõsta meie kogukondade ja Eestis elavate erinevate rahvuste omanäolist kultuuri ja vaimse kultuuripärandi kasutamist ja püsimist ning laiendada kohalikus kultuuris osalejate ringi,» selgitas Silberg. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles