Tallinnas läheb lasteaia kohatasust vabastuse taotlemine lihtsamaks

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Andrei Kante
Andrei Kante Foto: Sander Ilvest

Uuest aastast läheb mitme lapsega Tallinna peredel lasteaia kohatasust vabastuse taotlemine lihtsamaks.

Nendes Tallinna peredes, kus käib lasteaias korraga rohkem kui üks laps, kehtib alates teisest lapsest kohatasuvabastus. Kui seni kehtis nõue, et lapse ja vanema aadress peab rahvastikuregistri andmetel olema samal aadressil, siis alates uuest aastast lihtsustatakse nõudeid ja piisab sellest, kui nii vanem kui ka lapsed on Tallinna elanikud.

Abilinnapea Andrei Kante sõnul on pealinnas kehtinud kohatasuvabastus alates teisest lapsest juba ligi kaks aastat. «Kohatasust vabastuse saamiseks on jätkuvalt vajalik esitada avaldus, kuid muutsime toetuste taotlemise ja saamise peresõbralikumaks ning paindlikumaks. Senine nõue, et taotluse esitav vanem peab lapsega elama samal aadressil, on tekitanud lahkarvamusi. Kuna tegemist on tasust vabastamisega, mitte rahasumma eraldamisega ühele või teisele vanemale, pole sisulist vahet, kumb vanematest taotluse esitab ja vabastuse saab,» selgitas Kante.

Lasteaia kohatasust vabastuse saamiseks alates teisest lapsest peab vanemal ja kõnealustel lastel olema rahvastikuregistrijärgne elukoht nii toetuse taotlemise aastal kui ka sellele eelneva aasta 31. detsembril katkematult Tallinn.

Kui varem pidi vanem teise ja enama lasteaias käiva lapse ning sobitus- või erirühmas käiva või sinna kohta ootava lapse eest avalduse esitama igal õppeaastal, siis alates jaanuarist piisab ühest avaldusest kuni lapse koolis õppima asumiseni või koolivälise nõustamismeeskonna soovitusel märgitud tähtajani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles