Nädalaga veeti Tallinnast välja 9200 kuupmeetrit lund

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Lumevedu Tallinnas.
Lumevedu Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Tänavapuhastajad vedasid 18.–27. detsembrini linnast välja ligikaudu 9200 kuupmeetrit lund ja puistasid tänavatele mitusada tonni sõelmeid.

Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti hoolduspartnerid puhastavad peamagistraale ja teerajatisi, mille alla kuuluvad sõidu- ja kõnniteed, jalgrattateed, parklad, ülekäigurajad, ohutussaared, trepid, ühissõidukite peatused, sillad ja tunnelid. Tallinn on jagatud viieks hoolduspiirkonnaks: Kesklinna piirkonnas on partneriks Tänavapuhastuse Aktsiaselts, Lõuna ja Ida piirkonnas – Tallinna Kommunaalteenused OÜ, Lääne ja Põhja piirkonnas – EKT Teed OÜ.

Väiksematel tänavatel ja kvartalisisestel teedel on talviste heakorratööde korraldajateks linnaosavalitsused. Lasnamäe, Pirita, Nõmme ja Kristiine linnaosade lepingupartneriks on Keskkonnahooldus Eesti OÜ koos ühispakkujatega. Põhja-Tallinnas, Haaberstis ja Mustamäe linnaosavalitsuste partneriks on EKT Teed OÜ ning Kesklinnas Tänavapuhastuse AS.

Töösse on rakendatud ka asutuse Kadrioru Park hooldusüksus, mis teeb lume- ja libedusetõrjetöid ja lume äravedu kesklinna enamkasutatavatel kõnniteedel. Üksuse ülesandeks on ka erakorraliste ilmastikuolude tagajärgede likvideerimine, kalmistute ja suurte pargialade käiguteede lume- ja libedusetõrje ning raskete ilmastikuolude korral linnaosade kvartalisiseste teede ning parklate lume- ja libedusetõrje.

18.–27. detsembrini puistati Tallinna tänavatele 1038,5 tonni naatriumkloriidi, 26,75 tonni kloriidi vesilahust ja 417,7 tonni sõelmeid.

Lund veeti sel ajavahemikul välja 4457 kuupmeetrit. Kogu talve jooksul on linnast ära veetud 184 221 kuupmeetrit lund. Linnaosavalitsuste lepingupartnerid on tänavatele puistanud 185 tonni sõelmeid ja välja vedanud 4750 kuupmeetrit lund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles