PERELISA Jõululaupäeval sündis Eesti peredesse vähemalt 15 last

Postimees
Copy
24. detsembri hommikul sündinud tüdruk, keda on kodus ootamas suur õde ja vend.
24. detsembri hommikul sündinud tüdruk, keda on kodus ootamas suur õde ja vend. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Jõululaupäeval sündis Eestis vähemalt 15 last. Kõige rohkem tuli 24. detsembril ilmale lapsi Ida-Tallinna keskhaiglas, kus sündis lausa üheksa last. 

Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliinikus, ehk Pelgulinna sünnitusmajas aitasid arstid ja ämmaemandad jõulupühadel ilmale kokku üheksa beebit: kuus poissi ja kolm tüdrukut. Igal jõulupäeval nägi ilmavalgust kolm last. 24. detsembril sündis kaks poissi ja üks tüdruk, 25. detsembril üks poiss ja kaks tüdrukut ning 26. detsembril kolm poissi. 

Ida-Tallinna keskhaiglas sündis aga pühade ajal lausa 14 jõulubeebit. Jõululaupäeval, 24. detsembril sündis Eesti suurimas sünnitusmajas viis poissi ja neli tüdrukut. 25. detsembril nägi ilmavalgust kolm last – kaks poissi ja üks tüdruk. Eelmisel aastal sündis Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmajas kolme päevaga 15 jõulubeebit.

Lõuna-Eesti haigla kommunikatsioonijuht Ave Abel kinnitas Lõuna-Eesti Postimehele, et ühte Võru perre sündis 24. detsembril poisslaps. Pärnu haiglas sündis üks jõululaps – tüdruk. Esimesel jõulupühal sündisid Pärnus veel tüdruk ja poiss. Üks poisslaps sündis Järvamaa haiglas.

Tartu Maarjamõisa haigla sünnitusosakonna pühad kulgesid varasemate aastatega võrreldes rahulikumalt. Jõululaupäeval sündis kaks last ja esimesel jõulupühal neli beebit.

Kuressaare haiglas sündis jõulupühade ajal kokku kolm beebit. Jõulu esimesel pühal tuli ilmale kaks tüdrukut ja teisel pühal üks poisslaps. Jõululaupäeval seal lapsi ei sündinud. Samuti ei sündinud jõululaupäeval lapsi ka Ida-Viru keskhaiglas ega Rakvere haiglas. Hiiumaa haiglas tänavu jõululapsi ei sündinud, kuid 22. detsembril nägi ilmavalgust tütarlaps.

Viljandi haiglas ei sündinud 24. detsembril samuti ühtegi last, keda traditsiooniliselt jõululapseks kutsutakse. Naistekliiniku sõnul sündis 23. detsembril siiski üks poiss ja üks laps on lähiajal sündimas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles