REPORTAAŽ Tallajälgedest surnukehadeni: kohtuekspertiisi eksperdid kohkumist ei luba (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sünne Remmer tutvustas kohtuekspertiisi instituudi lahanguruume ning selles kasutatavat tehnoloogiat. Vasakul kappides hoitakse surnukehasid.
Sünne Remmer tutvustas kohtuekspertiisi instituudi lahanguruume ning selles kasutatavat tehnoloogiat. Vasakul kappides hoitakse surnukehasid. Foto: Taavi Sepp

Kas tapetu lahkamine käib pelgalt skalpelliga ja kas Eesti kriminalistide tööd võib võrrelda seriaalis «CSI Miami» nähtuga? Milline juhtum on pikaaegse eksperdi ahhetama pannud? Vastuseid käisin saamas kohtuekspertiisi instituudis.

Pealtnäha tavalisest kontorihoonest kergliiklusteel mööda jalutav mustamäelane vaevalt teab, et samal ajal uuritakse selle akende taga pussitatud laipa ja vägistamisohvri riideid või kuivatatakse narkodiileritelt ära võetud kanepitaimi. Asutuse juhi Ivar Pritsi jutu järgi töötab neil praegu üle 130 inimese, kelle keskmine staaž selles kohas ulatub 15 aastani. Töötajate saamisega probleeme pole, küll aga võib raskusi tekkida ekspertide lahkumisel.

Teenust ostavad ka eraisikud

Justiitsministeeriumi hallatav kohtuekspertiisi instituut sündis 16 aastat tagasi, kui ühendati kohtuarstlik ekspertiisibüroo ning kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskus. Instituudilt tekkivad ekspertiise nii politsei- ja piirivalveamet kui ka kohtud. eraisikutel on aga võimalik tellida DNA-analüüse näiteks isaduse tuvastamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles