Kümneid kordi rohkem Vene kui Ukraina kodanikke võtab Eesti kodakondsuse (9)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Kodakondsuse saamise tingimusteks on muu hulgas, et inimene peab olema enne kodakondsuse taotlemist Eestis elanud vähemalt kaheksa aastat, sellest viis aastat püsivalt, ning peab olema teinud nii eesti keele kui ka põhiseaduse ja kodakondsuse seaduse tundmise eksamid.
Kodakondsuse saamise tingimusteks on muu hulgas, et inimene peab olema enne kodakondsuse taotlemist Eestis elanud vähemalt kaheksa aastat, sellest viis aastat püsivalt, ning peab olema teinud nii eesti keele kui ka põhiseaduse ja kodakondsuse seaduse tundmise eksamid. Foto: Mihkel Maripuu

Varem Venemaa Föderatsiooni kodakondsusega inimesi, kes on lõppeva aasta üheteistkümne kuuga saanud Eesti kodakondsuse, on 37 korda rohkem kui neid tänavusest värskeid Eesti kodanikke, kes olid enne Ukraina kodakondsed – vastavalt 372 ja kümme.

Endisi Venemaa ja Ukraina kodakondseid, kes said Eesti kodakondsuse mullu, Venemaa presidendi Vladimir Putini algatatud Ukraina-vastase sõja esimesel aastal, oli arvuliselt peaaegu samas vahekorras – 343 ja kümme.

Siseministeeriumi nõunik Siiri Leskov nentis, et pärast Venemaa algatatud sõda Ukrainas on Eesti kodakondsuse taotlejaid juurde tulnud just Venemaa Föderatsiooni kodanike arvelt. Kui varasematel aastatel oli Venemaa kodanikest Eesti kodakondsuse taotlejaid ühes kuus tavaliselt 16–30, siis pärast sõja puhkemist, eelmise aasta märtsist, on nende hulk kasvanud poole suuremaks, kuus 57–83ni.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles