EKRE kaebas Ukraina toetamisega seotud eelnõud riigikohtusse (103)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
EKRE fraktsioon.
EKRE fraktsioon. Foto: Madis Veltman

Riigikogu võttis eelmisel nädalal vastu kolm otsust, mille eesmärk on üht- või teistpidi Ukrainat majanduslikult aidata. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond kaebas kõik need eelnõud riigikohtusse, tuues põhjuseks, et eelnõusid menetleti põhiseadusvastaselt.

«Tänase Ukraina sõjaaja marulisima pommirahe taustal saabus info, et EKRE fraktsioon (v.a Rain Epler) on teinud riigikohtule kaebuse kõigi enne jõule riigikogus vastuvõetud Ukraina abistamise otsuste tühistamiseks,» sõnas rahanduskomisjoni esimees Annely Akkermann (RE) ühismeedias ja möönis, et tal pole sellise arengu jaoks sõnu.

Ta lisas, et uue aasta esimesel nädalal hakkavad nad koostama rahanduskomisjoni arvamust riigikohtule. «EKRE ütleb, et ei taha Ukrainat toetada niimoodi, aga kuidasmoodi tahaks, seda ei ütle. Rahandusministrina kuulsin samasuguseid lauseid Euroopa Liidu ühiste abipakettide loomise juures Ungari rahandusministri suust. Ungari riigina ja EKRE opositsiooniliidrina üritavad kõigi vahenditega tõkestada Ukraina toetamist,» kirjutas Akkermann.

Kommentaarid (103)
Copy
Tagasi üles