Avavanglasse naasmata jätnud varas saadi kätte

Copy
Foto: Justiitsministeerium

Eelmise aasta lõpus Viru vanglasse naasmata jätnud avavangla vang saadi kätte ja ta on vanglas tagasi.

29. detsembril ei naasnud Keilasse tehtud väljasõidult Viru vanglasse avavangla vang Kristjan Rumjantsev, kes tabati juba esmaspäeva õhtul ja toimetati tagasi vanglasse.

Harju maakohus tunnistas Kristjan Rumjantsevi 2022. aasta 22. detsembril süüdi süstemaatilises varguses ja karistas teda pooleteise aasta pikkuse vangistusega. Sellele liitis kohus otsa varasema kohtuotsusega mõistetud kaheksa kuud vangistust. Kokku jäi Rumjantsevi karistuseks seega kaks aastat ja kaks kuud vangistust. Karistuse kandmist hakati lugema 2022. aasta 14. novembrist, mil mees kuriteos kahtlustatavana kinni peeti.

Rumjantsev murdis 2022. aasta 22. septembril sisse eramusse, kust varastas kaks mobiiltelefoni, GPS-navigatsiooniseadme ja sülearvuti. Sama aasta 1. oktoobril varastas mees korterist akutrelli ja kruvikeeraja komplekti, perforaatori, helivõimendi, hõbedast kaelakee ja käevõru ning vähemalt ühe paari hõbedast kõrvarõngaid.

Rumjantsev kannab karistust Viru avavanglas. Avavangla on väljaspool vangla piiret asuv vangla osa, kust vangid võivad käia ilma järelevalveta väljas tööl, õppimas ning lühiajalisel väljasõidul ja peavad ettenähtud kellaajaks tagasi pöörduma.

Avavanglates on inimesed, kelle senine käitumine võimaldab neid lubada väljaspool vanglat tööle või muid vajalikke toimetusi tegema, mis soodustavad eesootava vabaduse saabudes tavaühiskonnaga paremini ja sujuvamalt kohaneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles