Kolonel Väli arutas SHAPE juhtkonnaga alliansi operatsioone

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsejõudude peastaabi ülem, kolonel Neeme Väli
Kaitsejõudude peastaabi ülem, kolonel Neeme Väli Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseväe peastaabi ülem kolonel Neeme Väli kohtus täna NATO operatsioone juhtiva peakorteri SHAPE staabiülema mõlema asetäitjatega.


«See oli väga oluline kohtumine,» ütles kolonel Neeme Väli, teatas kaitseväe peastaap. «Saime väga selged vastused, kuidas minna edasi.»

Eesti Kaitseväe peastaabi ülem sai ülevaate arengutest NATO sõjalises struktuuris, käimasolevatest protsessidest ja tegevustest NATO strateegilises staabis. Arutlusel olid NATO operatsioonid, sellega seotud tegevused ja Eesti panus.

Kohtumisel SHAPE staabiülema asetäitja operatsioonide alal Ühendkuningriigi kindralmajor Thomas B. Wrightiga oli kõne all NATO kiireageerimisjõudude (NRF) tulevik, NATO operatsioonide ja NRFi rahastamine.

SHAPE staabiülema asetäitja toetuse alal Itaalia kindralmajor Leonardo di Marco oli äsja külastanud NATO jõude Kosovos ning andis sellest põhjaliku ülevaate. Leonardo di Marco on olnud õppejõud Balti kaitsekolledžis Tartus.

Eile külastas kolonel Väli NATO Brunssumi Ühendväejuhatust ja kohtus selle juhataja Saksamaa kindral Egon Rammsiga. Peastaabi ülemat saadavad Eesti esindaja NATO juures brigaadikindral Vello Loemaa ja kaitseväe peastaabi planeerimisosakonna ülem kolonelleitnant Hannes Toomsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles