Eesti Kunstimuuseumi külastas mullu üle 350 000 kunstihuvilise

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Niguliste kiriku vaateplatvorm ja klaaslift.
Niguliste kiriku vaateplatvorm ja klaaslift. Foto: Koko Arhitektid

Möödunud aastal külastas Eesti Kunstimuuseumi filiaale, näituseid ja publikuprogramme 352 704 inimest, sealhulgas sai haridusprogrammidest osa üle 26 281 õpilase ja kunstisõbra.

Aastaga tegi Eesti Kunstimuuseumi külastatavus märgatava tõusu. Kui 2022. aastal leidsid kunstihuvilised tee meie muuseumidesse 213 934 korral, siis 2023. aastal oli külastajaid 138 770 võrra rohkem.

Eesti Kunstimuuseumi peadirektori Sirje Helme sõnul on külastajanumbrite tõusu taga kõigi töötajate suur pühendumine. «Kindlasti on tegemist ka mitme hea asjaolu kokkulangemisega – Niguliste muuseumi taasavamine, sisukas näitusteprogramm kõikides muuseumides ja arvukad lisaprogrammid meie külastajatele, väikelastest eakateni,» ütles Helme.

Lõppenud aasta oli muuseumile eriline, sest 11. märtsil avati Eesti Kunstimuuseumi filiaali Niguliste muuseumi uus klaaslift ja taevakorrus. Ligi aasta kestnud rekonstrueerimistööde tulemusena avati uuendusena ka Väikese kabeli galerii. Eesti Kunstimuuseumi viimase kümnendi suurim arendusprojekt «Taevale lähemal! Klaasliftiga Niguliste torni» kuulutati Tallinna 2023. aasta turismiteoks ja pälvis muinsuskaitseameti aastaauhinna kategoorias «Uus ajaloolises keskkonnas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles