VIDEOREPORTAAŽ Karge külm ei takista sportlasi: vette on lihtne minna, aga sealt välja tulla on külm

Copy
Karged külmakraadid õiget talisuplejat ei takista ning linnahalli kõrval käis kolmapäeval suplemas mitu inimest.
Karged külmakraadid õiget talisuplejat ei takista ning linnahalli kõrval käis kolmapäeval suplemas mitu inimest. Foto: Madis Veltman

Kui enamik inimesi on praeguse pakasega pigem kodus ning väldib õueminekut, on ka neid, kes külma trotsides ikka välja lähevad. Postimees kohtus taliujujatega, kelle sõnul on vees soojem kui väljas, ning suusatajatega, keda ei takistanud isegi jäätunud ripsmed ja kulmud.

Tallinna keskturul oli teisipäeva pärastlõunal üsna vaikne. Turualal liikus küll ringi mõni siseturu külastaja, kuid välimüügiplatsid ja -putkad olid inimtühjad. Sama pilt vaatas vastu Nõmme turul. Kahe päeva jooksul Tallinnas ringi käies võis märgata harjumuspärasest vähem jalakäijaid ning pigem suunduti ühistranspordile, autosse või koju. Ainsad, keda Postimees märkas pikemalt väljas seismas, olid presidendi lossi valvavad ajateenijad.

Pirita spordiradadel võis aga siiski märgata suuremat liikumist – trehvasime seal kolme suusatajat, kes olid tulnud tavapärast trenni tegema. Parajasti igapäevast suusaringi teinud jalgrattur Gert Jõeäär ütles Postimehele, et õige riietusega ei ole tegelikult sugugi nii külm sporti teha. «Ma ütleks, et väga mõnus on. Riided seljas ja mask ees – siis ei ole hullu ja tegelikult on soe,» ütles ta. Viimast oli küll raske uskuda, sest mehe ripsmed ja kulmud olid jäätunud, kuid pärast meiega vestlemist jätkas ta kiire sammuga oma suusaringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles