POLIITKÕLAKAD Mihhail Kõlvart lasi Keskerakonnas asjadel üle pea kasvada (7)

Postimees
Copy
Keskerakonna praegune esimees Mihhail Kõlvart kuulis nii paljudest lahkujatest väidetavalt alles täna, ja see tulnud talle üllatusena.
Keskerakonna praegune esimees Mihhail Kõlvart kuulis nii paljudest lahkujatest väidetavalt alles täna, ja see tulnud talle üllatusena. Foto: Taavi Sepp

Pärast seda, kui täna hommikul sai teatavaks, et Tanel Kiik kaalub Keskerakonnast lahkumist ja sotsidega liitumist, hakkasid levima kuuldused, et juba homme järgivad tema eeskuju Andre Hanimägi, Ester Karuse ja Jaak Aab, kes samuti kaaluvat liitumist Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Riigikogu liikmetest peetakse lahkujateks veel Enn Eesmaad ja Kersti Sarapuud. Nemad ei pruugi küll liituda ühegi muu erakonnaga, ent toetavad seniste parteikaaslaste otsust siduda end sotsidega. Lahkujate hinnangul on Keskerakonnal ja sotsidel mitmeid maailmavaatelisi ühisjooni näiteks regionaal- ja sotsiaalpoliitikas, aga ka astmelise tulumaksu asjus.

Mis puudutab Jüri Ratase võimalikku Keskerakonna hülgamist, siis leiavad mitmed allikad, et erakonna endise esimehena pole tal seda kerge teha. Aga kui ta siiski nii otsustab, on ka Ratase edasine valik ilmselt sotsid, leiavad allikad. «Ta tahab minna nagu staar – üksi,» on Postimehele öeldud. Samas on väidetud, et Ratasel on emotsionaalselt kõige raskem: «Mõistus ütleb, et Keskerakonnaga on tema jaoks kõik, aga südames on see partei ju pool tema elu.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles