Kristina Kallas: Eestile on ainult hea, et koalitsiooni toetus suureneb (5)

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Eesti 200 juhatuse liige, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas.
Eesti 200 juhatuse liige, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna eestlastest valijate toetuse vähenemine ja eestikeelse tiiva hõrenemine mõjutavad oluliselt Eesti poliitikat, sedastas Postimehele erakonna Eesti 200 juhatuse liige, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas värskete sõnumite taustal. Keskerakonnast lahkumisest teatasid teiste seas täna kuus riigikogu liiget.

«Liberaalsete jõudude esindatus riigikogus suurenes ja koalitsiooni positsioon tugevnes veelgi. Mina julgen küll väita, et liberaalset demokraatiat pooldav poliitika sai täna kõvasti toetust juurde,» kommenteeris Kallas.

Tema sõnul seisab koalitsioonil ees raskete reformide aasta: läbi on vaja teha eelarve revisjon, haridusleppe sõlmimine, kliimaseaduse vastu võtmine, automaksu kokkulepe, riigireformi otsused. «Ja me saime täna kuus toetajat juurde nendele reformidele. Väga keerulistel aegadel, nagu praegu, keset sõda ja majandus- ja kliimakriisi, on Eestile ainult hea see, et koalitsiooni toetus suureneb,» lisas Kallas. Mis puudutab opositsiooni, siis muutus see tema sõnul veelgi lõhestatumaks. Kallas põhjendas: «Keskerakond liigub aina enam vähemuse erakonnaks, mis ei ole aga tõenäoliselt sobilik koostööpartner konservatiivsetele EKRE-le ja Isamaale.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles