FOTOD Üleujutus pani Loo alevikus kolm eramaja ohtu (8)

Postimees
Copy
Üleujutus Jõelähtme vallas.
Üleujutus Jõelähtme vallas. Foto: Päästeamet

Laupäeva kella 16 paiku sai päästeamet info, et Harju maakonnas Jõelähtme vallas Loo alevikus on Pirita jõel jää hakanud kuhjuma ja üle kallaste ajama, mille tõttu olid kolm eramut ohustatud.

Olukord võeti jälgimise alla ning järelkontrolli käigus kell 21.26 oli veetase tõusnud umbes 2 meetrit. Kolm Jõeääre teel asuvat eramut olid ohustatud. Sündmuse paremaks hindamiseks kasutati drooni, mis aitas kaardistada üleujutusala. Selgus, et inimeste evakueerimist ei ole vaja, kuid vajalik oli aktiivne ja kiire sekkumine, sealhulgas vee ümberpumpamine, liivakottide paigaldamine ja vee suunamine maaparanduskraavidesse, et vältida lähedal asuvate kruntide üleujutust.

Sündmuskohas on püsti pandud juhtimisstaap ja toimetatakse senini tihedas koostöös kohaliku omavalitsusega, kes abistab kraavide kaevamisel ning vee suunamisel rasketehnikaga. Nii vabatahtlikud kui kutselised päästjad on vahetpidamata terve öö pingutanud, et kaitsta elanike vara ja kodusid. Kokku on sündmuselt läbi käinud nelja kutselise komando ning kolme vabatahtliku päästekomando päästjad koos vajamineva tehnikaga. Kolm mootorpumpa on praegu töös ning üleliigne vesi püütakse juhtida maaparanduskraavidesse.

Praegu on veetõus kontrolli all ja sündmuse jälgimine ning pumpamine jätkub, probleemi lahendamiseks on vaja kuhjunud jää liikuma saada.

Üleujutus Jõelähtme vallas.
Üleujutus Jõelähtme vallas. Foto: Päästeamet
Üleujutus Jõelähtme vallas.
Üleujutus Jõelähtme vallas. Foto: Päästeamet
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles