Tillukeseks kahanenud keskfraktsioon saab uue juhi neljapäeval (6)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Mihkel Undrest, Mihhail Kõlvart, Andrei Korobeinik, Vadim Belobrovtsev.
Mihkel Undrest, Mihhail Kõlvart, Andrei Korobeinik, Vadim Belobrovtsev. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna Tanel Kiik koos mitmete teiste fraktsioonikaaslastega lahkus eelmisel nädalal Keskerakonnast, vajavad nad oma parlamendiesindusele uut esimeest.

Keskfraktsiooni uus juht selgub neljapäeval, kinnitas erakonna kommunikatsioonijuht Andres Kalvik Postimehele. 

Nimelt peab fraktsioonijuhi eelnevalt heaks kiitma erakonna juhatus. Millal lähipäevadel juhatus täpsemalt koguneb, pole erakonna peasekretäri Anneli Oti sõnul veel täpselt selge. 

Keskerakonna esialgu 16-liikmeline riigikogu fraktsioon on kahanenud seitsmele saadikule: fraktsiooni aseesimehed Andrei Korobeinik ning Vadim Belobrovtsev, samuti Aleksei Jevgrafov, Anastassia Kovalenko-Kõlvart, Lauri Laats, Jüri Ratas ja Aleksandr Tšaplõgin.

Suure tõenäosusega üks kahest esimehest – Korobeinik, Belobrovtsev – uueks esimeheks ka saab.

Samaväärselt räsitud on ka erakonna juhatus. Juba eelmise aasta sees lahkusid juhatuse liikmetest erakonnast Maria Jufereva-Skuratovski ja Taavi Aas, neile lisandusid nüüd Kiik, Jaak Aab, Enn Eesmaa ja Andre Hanimägi. Kui vahepeal on juhatusse lisandunud Ester Tuiksoo ja peasekretärina Anneli Ott, siis nüüd on varunimekirjas järgmisena võtta septembrikuisel kongressil 36 häält saanud Ülle Juht ja 22 häält saanud Gert-Üprus Tarn. 

Kui Juht ja Tarn soovivad juhatusse astuda, peab selle kinnitama erakonna volikogu, mis koguneb eeldatavasti veebruarikuus. Seega, kui pärast septembrikuist kongressi oli juhatuses 17 inimest, siis praegu vaid 13 ning seega jääbki juhatus kuni volikoguni vähendatud koosseisu.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles