Puupüsti täis rongidest enne uute ostmist pääsu pole (11)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Tavaliselt ei jäeta kedagi perroonile. Rongide maksimaalse mahutavuse paneb paika tootja määratud maksimaalne kandevõime.
Tavaliselt ei jäeta kedagi perroonile. Rongide maksimaalse mahutavuse paneb paika tootja määratud maksimaalne kandevõime. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi rongiliikluse eelisarendamisest on Eestis aastakümneid räägitud ja selle plaani kesiseid tulemusi on kritiseerinud ka riigikontroll, ei paista lähiajal tipptundidel suurte linnade vahel sõitvatest puupüsti täis rongidest veel pääsu olevat.

Postimees kirjutas eile, kuidas eelmisel õhtul Narvast Tallinna teel olnud rong tekitas sõitjate hulgas pahameeletormi. «Mulle tundus, et pileteid oli müüdud kolm korda rohkem, kui rong oleks mahutanud,» rääkis video postitaja. «Õhku ei olnud, inimesed seisid isegi WCs ega pääsenud õiges peatuses välja. Osa rahvast jäi rongist maha, kuna nad lihtsalt ei mahtunud peale.»

«Palume reisijatelt tekkinud ebamugavuste pärast vabandust,» ütles Postimehele vastuseks Elroni juhatuse esimees Lauri Betlem ja lisas, et reeglina ei jäeta kedagi perroonile maha. Rongide maksimaalse mahutavuse paneb paika tootja määratud maksimaalne kandevõime. Reisijaid tohib peale võtta kuni selleni.

Regionaalminister Madis Kallas (SDE) tõdes, et kuigi ekspressrongid on ka varem tipptundidel rahvast pungil täis olnud, langes seekord kokku kaks halba asja: lõppes talvine koolivaheaeg ja liinile tuli tehnilistel põhjustel saata tavalisest lühem rong. «Ega muid vabandusi siin polegi,» sõnas ta.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles