Tallinna linna asutused maksid aasta lõpus oma töötajatele preemiaks kokku 3,6 miljonit eurot, kuid avalikes andmetes näidatakse summat poole väiksemana ehk 1,45 miljoni eurona.

Näiteks maksis munitsipaalpolitsei tulemustasudena välja 237 900 eurot ja Ehte humanitaargümnaasium jagas preemiateks 148 855 eurot. Linna lasteasutuste arengukavade läbivaatamise komisjoni liikmed said detsembris igaüks 500 eurot, seda raha jagus 12 lasteaia direktorile. Üks Lasnamäe saunakeskuse töötaja sai 1010 ja kaks töötajat kumbki 1140 eurot preemiat.

Tallinna personalidirektor Vilve Raik ütles Postimehele, et linna ametiasutuste ja hallatavate asutuste töötajatele on lubatud maksta kord aastas tulemuspalka juhul, kui asutusel on selleks eelarves raha. «Tulemuspalga võib teenistujale määrata tööplaanis kavandatud ja kalendriaastaks teenistujaga kokku lepitud eesmärkide saavutamise ja ülesannete täitmise eest. See kehtib ka ametite ja hallatavate asutuste juhtide kohta. Tulemuspalga hallatava asutuse juhile otsustab ametiasutuse juht koos vastava abilinnapeaga,» selgitas Raik.

Kommentaarid (9)
Copy