«Rahva teenrid»: kas Parbuse ja Sepaga toimunu oli näidishukkamine?

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus
Ivo Parbus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänases Vikerraadio saates «Rahva teenrid» ütles saatejuht Aarne Rannamäe, et Tallinna endiste linnaametnike Ivo Parbuse ja Elmar Sepa süüdi mõistmine jagas inimesed kahte leeri: ühed olid tulemusega rahul, teised nimetasid toimunut näidishukkamiseks.

«Neid inimesi märtriteks küll pidada ei saa, pole selliseid arvamusi isegi kuulnud. Nende karistus on märgilise tähendusega ja nähakse, et korruptsioonijuhtumeid võetakse tõsiselt ja inimesed saavad karistada,» sõnas Eesti Päevalehe arvamustoimetaja Külli-Riin Tigasson.

ERRi ajakirjaniku Peeter Kaldre lisas, et korruptsioon pole ainult Tallinna ja Keskerakonna probleem.

Kaldre sõnul võib Tallinnas toimunut nimetada näidishukkamiseks.

«See märgilise tähtsusega, sest seda pole ju varem Eestis olnud,» nentis Kaldre.

Rannamäe sõnul näitab näidishukkamine aga seda, et ühiskonnas on midagi valesti.

«Kui aeg-ajalt avastatakse mingisugused juhtumid ja korruptsiooni tajumise tase oleks alla Euroopa keskmise, siis oleks kõik korras ja siis ei oleks vaja näidishukata,» rääkis Rannamäe.

Rannamäe sõnul ei suuda ta enam kokku lugeda, kui paljud on pistise võtmisega vahele jäänud. Tema sõnul on see aga jäämäe veepealne osa.

«Ühiskonna liikmena tahaks teada, kus me siis päriselt oleme. Kas me oleme seal maal, et elame nagu Ukrainas. Või oleme juba Egiptuse tasemel, kus pistise andmine on elu norm,» nentis Rannamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles