Kristina Kallas: erivajadustega õpilaste õpe vajab streigi ajal erikokkulepet

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
06.12.2023, Tallinn Otse Postimehest stuudios Kristina Kallas ja Dmitri Rõbakov. Saatejuht Jelena Poverina Foto Mihkel Maripuu, Postimees FOTO: Mihkel Maripuu
06.12.2023, Tallinn Otse Postimehest stuudios Kristina Kallas ja Dmitri Rõbakov. Saatejuht Jelena Poverina Foto Mihkel Maripuu, Postimees FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) tegi Eesti Haridustöötajate Liidule ettepaneku, et toimetuleku ja hoolduse tasemel õppivate laste õpetajad ning teised nendega tegelevad töötajad ei kasutaks streigiõigust või kasutaks seda piiratult.

«On väga oluline, et töötüli ajal ei jääks vajaliku järelevalve ja toeta kõige haavatavam hariduse sihtrühm,» märkis Kallas oma pöördumises. «Need on lihtsustatud õppekava toimetuleku ja hoolduse tasemel õppivad õpilased ning eritoe vajadusega õpilased esimeses ja teises kooliastmes.»

Kallas selgitas, et kuna tegemist on lastega, kes sageli vajavad kindlat rutiini ega harju uute inimestega, siis ei pruugi nende puhul olla võimalik, et tunde annavad asendajad, ajutised nende jaoks võõrad ja erivajadusi mitte tundvad töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles