Ruussaar: jumalapoeg Juhan Partsi selja taga ei juhtu midagi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts ja maanteeameti endine peadirektor Tamur Tsäkko.
Majandusminister Juhan Parts ja maanteeameti endine peadirektor Tamur Tsäkko. Foto: Irina Tokareva

Ajakirjanik Ainar Ruussaar leidis, et kui maanteeameti ametist lahkunud juhiga midagi rohkem ei juhtu, võib tema ülemust, majandusminister Juhan Partsi hakata jumalapojaks nimetama, sest tema selja taga ei juhtu kellegagi midagi hirmsat.

«Kui tõesti läheb nii, et pärast neid suusareise üks mees lihtsalt esitab lahkumisavalduse, mille minister, kes selle komandeeringu on varem heaks kiitnud, lihtsalt rahuldab, kui see mees peab tagasi maksma mingi raha ja temaga midagi rohkem ei juhtugi, siis võib küll Juhan Partsi hakata jumalapojaks nimetama, et tema selja taga tõesti midagi ei juhtu,» leidis Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Ma pole lähetuste vastu,» rõhutas ta.

«Me oleme Genfis riigi raha eest autode vahtimise vastu ja Chamonix’s suusatamise vastu, sõitku sinna oma raha eest,» toonitas ajakirjanik Priit Hõbemägi.

Ruussaar juhtis tähelepanu, et seadusandja näitab ju ametnikkonnale selliste reiside osas eeskuju. «Kas ikka peab parlamendi liige maksumaksja raha eest sõitma kümneks päevaks konverentsile Cancuni, see on siis maailmakuulus Mehhiko kuurort, kas ikka peab sõitma Keeniasse kümnepäevasele konverentsile, millest osa möödub Serengeti rahvuspargis?»

Riigikogu liige Eiki Nestor möönis, et IPU ehk International Parliamentary Union on tõesti selline organisatsioon, kus alati tekivad ilusad kokkusaamiskohad ja -teemad. «Nüüd peab olema spetsialist välispoliitika alal ja mõtlema, millise mulje see Eestist jätab, kui jätame minemata Ugandasse maailma parlamendidelegatsioonide kohtumisele arutama demokraatia tulevikku maailmas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles